BØGER
NAVNE
Hvordan vi får dem, vælger dem, bruger dem, elsker dem, glemmer dem, ændrer dem, vænner os til dem, hader dem, fortryder dem, opfinder dem og bliver påduttet dem
Bogen handler om navne og deres funktion i sproget og samfundet. Om identitet, mode, smag, generationsforskelle, fordomme, sociale stereotyper, fordomme og meget andet.
Navne er ikke neutrale, men fortæller om, hvem vi er, og hvem vi gerne vil være. Så det er ikke ligegyldigt, hvilke navne vi vælger. Hvad end det er til et barn, en virksomhed, en gade – eller os selv.
Hils på Dario, Kløvedal, Sofia, Tommy, Ghita, Ole, Irma, Regnbuepladsen, Sebbastian, Roxy og alle de andre, for denne bog tager dig med på en horisontudvidende rundtur i nutidens danske navnelandskab – med afstikkere til interessante navneskikke i andre lande og tider.
Bogen er udkommet på Gyldendal i 2020.
NAVNE OVERALT
Blå fagklub
Hej, hvad hedder du? Ved du, hvor dine navne kommer fra? Skolebørn i indskolingen og på mellemtrinet kan i denne bog læse en masse om navne. For eksempel om dyrenavne, kælenavne og børn i gamle dage, der fik navn efter tal. Man kan også få svar på, hvilket navn der betyder ‘modig’, og hvad folk i Nepal kalder hinanden. Og hvorfor børn ikke må hedde Fanden eller Numse.
Bogen er udkommet på Alinea i 2022.